תחזוקה נכונה של מכונות קפה
על מנת שמכונת הקפה שלכם תאריך ימים ותמשיך לספק את אותו הקפה שאתם כל כך אוהבים יש לתחזק אותה בצורה נכונה. מכונות הקפה דורשות תחזוקה, בעיקר אם מדובר במכונות קפה לשימוש עסקי, כמו בתי קפה, משרדים, או בתי עסק, בהם השימוש במכונת הקפה הינו בתדירות גבוהה מאוד , וכתוצאה מכך עלול להיות בלאי של המכונה אשר ידרוש תחזוקה או תיקון. גם מכונות הקפה הביתיות עלולות לסבול מתקלות, ועל כן, שירותי התיקונים של מכונות קפה יכולות להיות לעזר רב.
חברת עדן טל קפה מספקת סוגים של מכונות קפה ללקוחות פרטיים והן ללקוחות עסקיים כבר כ15 שנה מציע להם מדריך קצר לאחזקה נכונה של מכונת קפה.
כדי לתחזק מכונה ביתית יש לבצע את הדברים הבאים
- ניקוי בית ראש הקפה – יש לנקותו בעזרת מטלית לחה לאחר כל שימוש במכונה. בנוסף יש לנקות את המסננת שבתוך בית ראש הקפה כאשר מבצעים ניקוי אבנית. את המסננת מפרקים על ידי פתיחת בורג ומנקים. מומלץ גם בנוסף לעבור על חורי
- המסננת עם מחט כדי שלא יהיו אזורים סתומים במסננת.
- ניקוי צינור הקצפת החלב – יש לנקות את מקציף החלב בעזרת מטלית לחה מיד לאחר כל הקצפה. אחרת נשארת שכבת חלב שנשרפת ומתקשה. במידה ונוצרה שכבת חלב שרוף יש לנקותה בעדינות בעזרת צד לא חד של סכין או שניתן להשרות במים עם לימון ואז להעביר מטלית לחה.
- שחרור לחץ מהמכונה – לאחר הקצפת החלב נוצר לחץ רב במכונה ולכן בסיום כל שימוש במכונה יש לשחרר את הלחץ מהמכונה, הדבר נעשה ע"י חזרה ממצב הקצפה למצב של הזרמת מים לאספרסו והורדת מים. השארת לחץ במכונה ייסב לה נזק עם הזמן.
* טמפרטורת המים צריכה להיות יציבה, סביב 92-96 מעלות.
* הלחץ של האדים על הקפה צריך להיות בין 9 ל-10 אטמוספרות.
במשך השנים, מכונת הקפה דרושה לתחזוקה מקצועית, גם אם היא טופלה בהתאם להוראות היצרן .עדן טל קפה מעניקה שירותי תיקון מכונת קפה לכל סוגי המכונות, מכונות קפה ידניות, חצי אוטומטיות או אוטומטיות, בדגש על מקצועיות ועל ניסיון רב השנים.